Bölümümüz Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde 2011 yılında kurulmuş ve ilk mezunlarını 2015 yılında vermiştir. Elektrik Mühendisliği lisans programının yanı sıra bölüm Öğretim Üyelerinin de görev yaptığı Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde  2012 yılında eğitim ve öğretim hayatına başlayan Yenilenebilir Enerji Sistemleri Yüksek Lisans programı ve Pamukkale Üniversitesi ile ortak yürütülen ve 2014 yılında eğitim ve öğretim hayatına başlayan Elektrik Mühendisliği Doktora programı mevcuttur.

Bölümümüzde biri Profesör, biri Doçent ve dördü Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere altı Öğretim Üyesi ve ikisi doktora aşamasında ve biri de yüksek lisans aşamasında olan üç Araştırma Görevlisi ile iki adet Öğretim Görevlisi görev yapmaktadır. Yine halihazırda eğitim-öğretim hayatına bölümümüzde devam etmekte olan 310 lisans düzeyinde öğrenci bulunmaktadır.

31 Temmuz 2018, Salı 2405 kez görüntülendi