Tarihçe

Bölümümüz Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde 2011 yılında kurulmuş ve ilk mezunlarını 2015 yılında vermiştir. Elektrik Mühendisliği lisans programının yanı sıra bölüm Öğretim Üyelerinin de görev yaptığı Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde  2012 yılında eğitim ve öğretim hayatına başlayan Yenilenebilir Enerji Sistemleri Yüksek Lisans programı ve Pamukkale Üniversitesi ile ortak yürütülen ve 2014 yılında eğitim ve öğretim hayatına başlayan Elektrik Mühendisliği Doktora programı mevcuttur.

Bölümümüzde biri Doçent Doktor ve dördü Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere beş Öğretim Üyesi ve biri doktora tez aşamasında biri de yüksek lisans tez aşamasında olan iki Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Yine halihazırda eğitim-öğretim hayatına bölümümüzde devam etmekte olan 180 lisans düzeyinde öğrenci bulunmaktadır. Bölümümüzden ayrıca geçtiğimiz dönemlerde toplam 80 öğrenci başarı ile mezun olmuştur.