Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Törenlerinin sonuncusu gerçekleştirildi.

AKÜ ANS Kampüsü Spor Bilimleri Fakültesi Stadyumunda gerçekleşen törende; Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Veteriner Fakültesi öğrencileri kep attı.

Törene; AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Peker, Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı,  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, il ve üniversite protokolü, AKÜ öğretim elemanları ve idari personelleri ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

 “Başarı bir yolculuktur”

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Devlet Konservatuvarı müzik dinletisi ve Spor Bilimleri Fakültesi halk oyunları gösterisi ile devam eden mezuniyet töreninin açış konuşmasını mezuniyete katılan öğrenciler içerisinde en yüksek ortalama ile mezun olan İİBF Birincisi Halil İbrahim Cansız yaptı. Başarının bir varış noktası değil bir yolculuk olduğunu söyleyen Cansız, yorucu olduğu kadar keyifli bir eğitim sürecini geride bıraktıklarını söyledi. Cansız, “Hayata yeni bir başlangıç yaptığımız bu güzel şehirde ve üniversitemizde en güzel günleri yaşamanın verdiği mutluluğu, en samimi dostlukların yüzümüzde bıraktığı tebessümü her zaman içimizde hissedeceğiz” diye konuştu. Kendilerini yetiştiren öğretim elemanlarına teşekkür eden Cansız, öğrenci arkadaşlarını ve ailelerini tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ise 2020-2021 akademik yılında yaklaşık 6 bin öğrenciyi mezun ettiklerini ifade etti. Mezuniyet törenlerinin sonuncusuna ise bin 43 öğrencinin katıldığını belirten Özdemir, mezun olan öğrenci kitlesinden dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. Konuşmasının devamında ailelere seslenen Özdemir, şöyle konuştu: “Saygıdeğer anne ve babalar bugün sizin gurur gününüz. Büyük fedakârlıklarla yetiştirdiğiniz evlatlarınızı bize emanet etmiştiniz. Biz, sizden emanet aldığımız çocuklarınızı yanlarında diploma ile yeniden sizlere iade ediyoruz. İnşallah bahtları açık olur. Bu noktada sizden bir ricam var. Bugüne kadar hep fedakârlık yaptınız. Belki yemediniz, yedirdiniz. Belki borç bulup çocuğunuzu okuttunuz. Çocuklarınız da burada belki de yumurta kırmayı bile bilmiyorlardı, öğrendiler. Yeni arkadaşlıklar, yeni bilgi birikimler edinip kendilerini geliştirdiler. Emeklerinizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Sizinle ve çocuklarınızla biz de gurur duyuyoruz.”

AKÜ 2 bin kişilik bir aile

 AKÜ’nün akademik ve idari personeli ile büyük bir aile olduğunu vurgulayan Özdemir, “Üniversitemizin öğretim elemanlarına ve idari personeline de teşekkür etmek istiyorum. Biz yaklaşık 2 bin kişilik bir aileyiz. Bunun yarısı akademik, yarısı idari personelden oluşuyor. Biz çocuklarımıza eğitim aldıkları süre boyunca eğitim hizmeti verirken ayrıca yemek, sağlık ve spor hizmeti de vermeye çalıştık. Hayat oldukça uzun bir yolculuk. Öğrencilerimiz, bu yolculuğun bir safhasında Afyonkarahisar’da bulundular. Burada edindikleri birikim, onları ömür boyu bir yerlere taşıyacak. Bizler, onları mümkün olduğu kadar uzun süre idare edebilecek, entelektüel sermayeyi vermeye çalıştık. Kendileri de burada çalışarak, ilişki ağı kurarak sosyal sermaye edinmeye çalıştılar. Bu sermaye ile uzun yıllar idare edebilirler” diye konuştu.

 “Adaletli olun”

 Konuşmasının devamında öğrencilere seslenen Özdemir, iş hayatına dair öğrencilere tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi:

Buradan mezun olduktan sonra farklı farklı işler yapacaksınız. Ne iş yaparsanız yapın işinizi küçümsemeyin. Karıncalar çok küçük, ayaklarımızın altında dolaşıyorlar ama dünyayı temizliyorlar. Yaptığımız iş ne olursa olsun işimizi en iyi şekilde yapalım. Bu bizi mutlaka bir yerlere getirecektir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki uzun vadede dürüstler kazanıyor, dürüstlük kazandırıyor. Yani buradan mezun olduktan sonra dürüst bir hayat sürmeye çalışın. Her daim sizi etkilemeye çalışacak insanlar olabilir, sizi etkilemeye çalışan insanların söylediklerini dikkate alın, ancak bilinçli olun, sorgulayın ve aklınızı asla kimseye teslim etmeyin. Adaletli olun, adil olun. Sizden hem bu dünyada hem öteki dünyada adaletli davranıp davranmadığınız sorulacak.”

Gökbörü elektrikli aracı ile geçiş yapıldı

Uluslarası Elektrik Elektronik Mühendisliği Kulübü tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK Elektrikli Araçlar Yarışmasında AKÜ’yü temsil edecek olan Gökbörü isimli araç da mezuniyet töreni öğrenci geçişi sırasında sergilendi. Yüzde yüz elektrikli ve tamamı AKÜ öğretim elamanları ve öğrencileri tarafından tasarlanan Gökbörü, Eylül ayında düzenlenecek olan Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında AKÜ’yü temsil edecek.

 Ugandalı Mpagi Mühendislik Fakültesinden ikinci olarak mezun oldu

 62 farklı ülkeden bin 28 yabancı misafir öğrenciye ev sahipliği yapan AKÜ’nün, 2020-2021 yılında derece ile mezun olan öğrencilerinden biri de Uganda vatandaşı Mahad Mpagi oldu. Mühendislik Fakültesinden 3,50 ortalama ile ikinci olarak mezun olan Mpagi, aldığı diploma ile elektrik mühendisi unvanı almayı başardı.

Tören, protokol konuşmaları sonrasında fakültelerinden derece ile mezun olanlara ödül ve hediyelerinin verilmesine müteakip, Bölümlerin öğretim elemanları tarafından mezun öğrencilere temsili diplomalarının verilmesi ve öğrencilerin kep atmasıyla ile sona erdi.

22 Şubat 2016, Pazartesi 365 kez görüntülendi