BÖLÜM BAŞKANI’NIN MESAJI

Sevgili Elektrik Mühendisliği Öğrencileri

Teknolojinin çok hızlı değiştiği ve geliştiği bir çağda yaşıyoruz. Tüm bu teknolojik gelişmelerin odağında ise elektrik durmaktadır. Günümüzde artık elektriğin olmadığı bir hayatı hayal dahi edemiyoruz. Bu durum Elektrik Mühendisliğini çok önemli bir konuma getirmektedir. Afyon Kocatepe Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümü, sunduğu kaliteli eğitim sayesinde, ulusal ve uluslararası platformlarda yapacakları başarılı çalışmalar ile adından söz ettirecek mühendisler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu amaçla, problem çözme yeteneğine sahip, disiplinler arası çalışmaya önem veren, analitik düşünebilen, sorgulayan, bağımsız düşünen ve bilgilerini gerçek mühendislik problemleri üzerine uygulayabilen öğrenciler yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Öğrenciler aldıkları temel ve seçmeli dersler ile hem mühendisliğin temel alanında hem de güncel teknolojiler konusunda bilgi dağarcıklarını genişletebilmekte, bununla beraber uygulamalı dersler sayesinde pratik becerilerini geliştirebilmektedirler. Ayrıca yandal ve çift anadal programları sayesinde, öğrencilere farklı alanlarda da kendilerini geliştirme imkanı sunulmaktadır. Bunların dışında düzenlenen konferanslar, çalıştaylar, teknik geziler vb faaliyetler ile öğrencilerimiz, hem teknik hem de sosyal anlamda gelişimlerini destekleme imkanı bulmaktadırlar. Mezunlarımızın, gelişmiş problem çözme kabiliyetine sahip, mesleki etik değerlerini benimsemiş, takım çalışması gerçekleştirebilen, sürekli öğrenen ve gelişen mühendisler olarak, endüstri ve akademik camiada tercih edileceklerine ve başarılı olacaklarına inancımız tamdır.

Herbiri kendi alanında saygın akademisyenlerden oluşan genç ve dinamik eğitim kadrosu, donanımlı laboratuvar altyapısı, yurt içi ve yurt dışında çeşitli eğitim kurumları ile kuvvetli ortaklıkları ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünün ülkemizde ve dünyada adından söz ettiren araştırma kurumları arasında yer alması öncelikli hedefimizdir.

Prof. Dr. Fatih OnurHOCAOĞLU

Elektrik Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı