Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Elektrik Kulübü Akümobil takımı, 4-5 Eylül 2021 tarihleri arasında Körfez Yarış Pistinde düzenlenen TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarını 15. olarak tamamlamayı başardı ve aynı zamanda “Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşvik” ödülüne de layık görüldü.

TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’na katılan toplam 227 takımdan sadece 56 takım pistte yarışmak üzere çağırıldı. İki aşamalı elemeden sonra Körfez pistinde yarışmaya hak kazanan takımlar arasında AKÜ’den akademik danışmanlığını Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu’nun yürüttüğü, Elektrik Mühendisliği Öğretim Görevlilerinden Ahmet Kaysal’ın akademik sorumluluğunda olan AKÜMOBİL takımının tasarladığı ve ürettiği “FRİG VEGA” isimli araç yer aldı.

TÜBİTAK AKÜMOBİL’in aracını yerli tasarım kabul etti

Final yarışlarına iki yıldır katılan AKÜMOBİL takımının tasarladığı ve ürettiği araçta; ana kategoride yer alan iki elektronik donanım, batarya yönetim sistemi ve yerleşik şarj ünitesi, alt kategoride yer alan ekipmanlardan ise araç kontrol sistemi, telemetri sistemi, izolasyon izleme sistemi ve batarya paketlemesi TÜBİTAK tarafından yerli tasarım olarak kabul edildi. Teknik kontroller sırasında dinamik sürüş testini 60 saniye gibi kısa bir süre içerisinde tamamlayan AKÜMOBİL Takımı’nın uzun süren AR-GE çalışmaları sonucu ürettiği yerli ekipmanlar, Denetim ve Değerlendirme Kurulu (DDK) tarafından uygun bulundu ve kısa sürede teknik kontrol aşamalarını tamamlayarak yerli ürün etiketini almaya hak kazandı.

Ödülü TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal Takdim Etti

AKÜMOBİL takımı ilk gün ve ikinci gün final yarışları sonucunda yarışmayı 15. olarak tamamladı, takım aynı zamanda “Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşvik” ödülüne layık görüldü. AKÜMOBİL takımına ödülü TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından verilirken AKÜMOBİL takımına ayrılan stant Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar tarafından da ziyaret edildi.

07 Ekim 2021, Perşembe 937 kez görüntülendi