Bölümümüz ile Güneş ve Rüzgâr Enerjisi Uygulama Araştırma Merkezi tarafından 11-13 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen 8. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu “Yapay Zeka” başarıyla tamamlandı.

İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda başlayan 8. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulunun açılışına; Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bekir Yalçın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tolga Ertekin, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü  Serteser, OEDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürü Cafer Demir, Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret A.Ş (AFJET) Genel Müdürü İsmail Kara, Güneş ve Rüzgar Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu ile birlikte akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Elektrik Mühendisliği Bölümü ile Güneş ve Rüzgar Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen 8. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış okulu kapsamında, Mühendislik Fakültesi Elektrik Kulübünün katkılarıyla, moderatörlüğünü etkinlik Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu’nun gerçekleştirdiği “Yapay Zeka Özelinde Güneş, Jeotermal ve Rüzgar Enerjisi Sistemlerinde Yenilikçi Yaklaşımlar” isimli özel bir söyleşi düzenlendi.

Söyleşiye, Eskişehir Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Nezih Gerek, Mühendislik Fakültesi Dekanı Ahmet Yıldız, Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Oğuz, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gür Emre Güraksın, Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Celal Onur Gökçe ve Jeotermal ve Maden Kaynakları Araştırma Merkezinden Dr. Feyzullah Çonkar panelist olarak katıldı. Söyleşide; Güneş, Rüzgar ve Jeotermal Enerjiler alanlarında çalışmaları olan panelistler yapay zeka üzerine çalışmaları olan panelistlerle fikir alış verişinde bulunarak kendi alanlarındaki problemleri ve çözüm önerilerini tartıştı. Enerji alanında, özellikle sürdürülebilirlik, verimlilik ve yenilikçilik kapsamında yapay zekanın kullanımı tartışıldı.

Söyleşinin ardından panelistlere, etkinlik Düzenleme Kurulu Başkanı ve Güneş ve Rüzgar Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

 

Etkinlik açılış törenine ait video aşağıda mevcuttur:

 

15 Ocak 2024, Pazartesi 88 kez görüntülendi